Εκπαιδευτικοί   Σύλλογος Γονέων   Μαθητικό Συμβούλιο

Το 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί στις 16 Σεπτεμβρίου 1987 σύμφωνα με το Π.Δ 321 ΦΕΚ 151,1.Τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του στεγάστηκε στο νέο κτίριο του 1ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου στην οδό Ναΐάδων. Από τις 12 Σεπτεμβρίου 1990 συστεγάστηκε με το 5ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου στο διώροφο κτίριο, που περικλείεται από τις οδούς Ζεφύρου, Φαέθοντος και Χαρίτων. Από το 2000 το Λύκειο στεγάζεται στο διώροφο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στις οδούς Χαρίτων και Καρτσιβάνη 12.


Διοικητικά ανήκει στην Δ' Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και συγκεκριμένα στο 3ο Γραφείο.
Στο σχολείο φοιτούν μαθητές και μαθήτριες που κατοικούν στην Αμφιθέα και στο Παλαιό Φάληρο, ενώ διδάσκουν εκπαιδευτικοί μόνιμοι στην πλειονότητά τους. Ο σημαντικός αριθμός των μονίμων καθηγητών αποτελεί το βασικό πυρήνα του Συλλόγου διδασκόντων, εφόσον υπηρετούν στο Λύκειο από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, γεγονός που θεωρείται θετικό για τη διαπαιδαγώγηση, τη μάθηση και την ομαλή συνεργασία τους με τους μαθητές.

Κάθε χρόνο τα ποσοστά επιτυχίας στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ είναι αρκετά ικανοποιητικά. Επίσης οι μαθητές συμμετέχουν σε αθλητικές εκδηλώσεις. Οι ομάδες της καλαθοσφαίρισης, του ποδοσφαίρου και της πετοσφαίρισης, έχουν διακριθεί κατ΄ επανάληψη σε διασχολικούς αγώνες της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχουν πραγματοποιηθεί εκθέσεις ζωγραφικής με έργα μαθητών και εκθέσεις βιβλίου και φωτογραφίας. Μεγάλες επιφάνειες του κτιρίου έχουν διακοσμηθεί εσωτερικά και εξωτερικά με όμορφες τοιχογραφίες από την καλλιτεχνική ομάδα.Το σχολείο διαθέτει επίσης θεατρική ομάδα, που τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις με επιτυχία.